Μαθήματα Yoga

Στο κέντρο μας γίνονται καθημερινά ημερήσια και απογευματινά μαθήματα για όλα τα επίπεδα των μαθητών.

Εκπαίδευση Δασκάλων

Ένα καλό πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων επιχειρεί να θέσει την πρακτική της γιόγκα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο.

Yoga Retreats

'Εμπειροι δάσκαλοι της γίογκα, ψυχολόγος και Life Coach θα σας περιποιηθούν με φροντίδα και αγάπη κατά την διάρκεια ενός μοναδικού προγράμματος που θα εξαγνίσει την ύπαρξή σας, φυσικά, πνευματικά και συναισθηματικά.

Άρθρα για τη yoga

Διαβάστε περισσότερα για τη φιλοσοφία της yoga.

Καλωσορίσατε στο Πνοή Ζωής, Κρήτη-Ελλάδα

Το Κέντρο Γιόγκα ''Πνοή Ζωής''λειτουργεί από το 2006 με έμφαση στην σωματική και ψυχική υγεία.

Τα μαθήματα yoga

Στο κέντρο μας γίνονται καθημερινά ημερήσια και απογευματινά μαθήματα για όλα τα επίπεδα των μαθητών.

Συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία τώρα και σε διαδικτυακές συνεδρίες

Κάντε κράτηση της Διαδικτυακής σας Συνεδρίας τώρα: WhatsApp - Viber

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Θεραπεία Ζεύγους

Θεραπεία Zεύγους

Σχολή Γονέων

Σχολή Γονέων

Η φιλοσοφία του κέντρου μας

Τα τέσσερα θεμελιώδη ανθρώπινα ερωτήματα:

Ποιος είμαι?
Από πού έχω έρθει?
Πού πηγαίνω?
Γιατί είμαι εδώ?

Η εσωτερική αναζήτηση ξεκινάει από μικρή ηλικία για μερικούς ανθρώπους ή για άλλους έρχεται αργότερα.
Για περισσότερα από 5000 χρόνια η διδασκαλία της γιόγκα είναι μια μέθοδος για αυτούς που αναζητούν ένα βαθύ νόημα στη ζωή. Παρέχει μια σύνδεση με μια δύναμη μεγαλύτερη από εμάς, και παρέχει εργαλεία σε αυτόυς που στόχος τους είναι η απελευθέρωση του πνεύματος τους.
Ως άτομα μερικές φορές μας είναι δύσκολο να δούμε κάποιο σκοπό στη ζωή μας και μια ζωή χωρίς σκοπό μοιάζει κενή ...

.

Στη δημιουργία του κόσμου δόθηκε μια σπουδαιο και ανεκτίμητο δώρο ( η αναπνοή ) που μοιράζεται εξίσου σε όλα τα πλάσματα της φύσης. Ο τρόπος με τον οποίο κάποιος χρησιμοποιεί αυτό το δώρο κάνει τη διαφορά στην ποιότητα ζωής. Ο στόχος μέσω των προγραμμάτων του κέντρου μας είναι:

  • Να μοιραζόμαστε τη γνώση και τις τεχνικές που διευκολύνουν την ροή της αναπνοής και της πράνας (ζωτικής ενέργειας) στην καθημερινή μας ζωή.
  • Να κατανοήσουμε τις λειτουργίες της ανθρώπινης ύπαρξης
  • Να αποκτήσουμε σωματική δύναμη και ευεξία
  • Να απολαύσουμε αρμονικές και χαρούμενες σχέσεις
  • Να διδάξουμε τη γιόγκικη γνώση σε όσους θέλουν να γινουν εκπαιδευτές

Η ζωή είναι ένα ταξίδι, αν είμαστε τυχεροί, καταγερνουμε να βρούμε ένα μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε. Η γιόγκα είναι το μονοπάτι που μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα ταξίδι ανακαλύψεως του εαυτού μας.

Είναι δικη μας η απόφασή, πόσο μακριά θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι. Η γιόγκα ενώνει τον ατομικό μας Εαυτό με την υψηλότερη αλήθεια. Οι περισσότεροι άνθρωποι στη Δύση, κανουν γιόγκα για σωματική άσκηση, για να αποκτήσουν γυμνασμενο σωμα και να μειώσουν το άγχος αλλά καθως εργάζονται με το σώμα και να αποκτησουν τη σωματική υγεία, το νευρικό σύστημα επηρεάζεται θετικά και αυτο αυτόματα οδηγεί το μυαλό σε ηρεμια. Μερικοί άνθρωποι είναι έτοιμοι να πάνε βαθύτερα, μελετώντας τη φιλοσοφία της γιόγκα, ασκώντας διαλογισμό και εξερευνώντας τον πραγματικό σκοπό της ζωής. Για μερικούς άλλους ανθρώπους ειναι αρκετο να αποκτήσουν ένα ισχυρό και υγιές σώμα. Σε κάθε περίπτωση, τα οφέλη είναι αναμφισβήτητα.

Εντυπώσεις

Γνωρίστε τους δασκάλους μας

Μαρία Δεληγιάννη

Ψυχολόγος / Δασκάλα Hatha Yoga/
LifeCoach

Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης

Yoga instructor /
Dance artist

Άρθρα για τη yoga και τα τελευταία μας νέα

Η ιστορία της yoga

Η ιστορία της yoga

Η ανάπτυξη της yoga μπορεί να αναχθεί σε πάνω από 5000 χρόνια πριν, αλλά ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι η yoga μπορεί να είναι μέχρι και 10.000 ετών. Η μακρά και πλούσια ιστορία της yoga ξεκινά από Ινδό-Sarasvati πολιτισμό στη Βόρεια Ινδία πάνω από 5.000 χρόνια πριν. Η λέξη «yoga» αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο αρχαιότερο ιερό κείμενο, το Rig Veda.

Η yoga στη Ελλάδα

Η yoga στη Ελλάδα

Είναι ενδιαφέρον να δούμε τη σχέση μεταξύ της γιόγκικου συμβολισμού της koudalini και του αρχαίου ελληνικού μύθου του Ασκληπιού. Σε ταντρικά κείμενα η koudalini εκλαμβάνεται ως η αρχέγονη δύναμη ή ενέργεια που απεικονίζεται ως ένα φίδι που κοιμάται στο mooladhara (βάση) chakra. To φίδι ήταν πάντα ένα σύμβολο αποτελεσματικής συνείδησης.

Η σύνδεση της αρχαίας Κρήτης με τη yoga

Η σύνδεση της αρχαίας Κρήτης με τη yoga

Στάσεις της γιόγκα έχουν αναγνωριστεί σε αγάλματα που έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή της Ιεράπετρας και σε άλλα μέρη της Κρήτης και χρονολογούνται μεταξύ 4000 - 3000 π.Χ. Βέβαια, από μόνα τους αυτά τα ευρήματα δεν είναι αρκετή απόδειξη για να επιβεβαιώσουν μια τέτοια σχέση, αν δεν υπήρχε μια άλλη πολύ σοβαρή ένδειξη και αυτή είναι η ίδια η λέξη yoga.

Οι ηθικές αρχές της Yoga

Οι ηθικές αρχές της Yoga

1. Ahimsa - Μη βία. Μη βία στη σκέψη, στη λέξη, και στην πράξη είναι η ύψιστη προτεραιότητα για έναν yogi. Η ηρεμία είναι το κλειδί για έναν καλύτερο κόσμο και βασίζεται στην ιδέα ότι όλη η ζωή είναι ιερή. Ο φόβος, η αδυναμία, η άγνοια, και τα βάσανα είναι τα αίτια της βίας. Ένας yogi το καταλαβαίνει αυτό και αισθάνεται συμπόνια για αυτούς που είναι βίαιοι, προσπαθώντας να κάνει το καλύτερό του/της για την εξάλειψη τη ρίζα της βίας...

Ένας πραγματικός γιόγκι

Ένας πραγματικός γιόγκι

Μερικές φορές οι άνθρωποι που ασκούν yoga asanas γίνονται υπερήφανοι για την ικανότητά τους να λυγίζουν και να στρίβουν το σώμα τους σε προχωριμένες στάσεις γιόγκα. Τους αρέσει να επιδεικνύουν την ικανότητά τους και μπορεί να είναι αρκετά ανταγωνιστικοί στην πρακτική τους. Αλλά αυτή η επιθυμία για αναγνώριση αποκαλύπτει ένα ταραγμένο μυαλό και μια αίσθηση ψεύτικης υπερηφάνειας- όχι τα σημάδια ενός πραγματικού yogi.

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε τις αποκλειστικές μας προσφορές και τα τελευταία νέα για τις υπηρεσίες μας!

Άσε την κριτική σου στη GOOGLE

See our google reviews and write your opinion about Yoga Center in Crete

Yoga Πνοή Ζωής

Το κέντρο μας λειτουργεί από το 2006 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός δίνοντας έμφαση στη σωματική και ψυχική υγεία, συμπεριλαμβανομένων μαθημάτων Hatha Yoga, Yoga Retreat στην Κρήτη - Ελλάδα και πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων yoga στην Κρήτη – Ελλάδα.

Τελευταία νέα

26 Απριλίου 2021
11 Μαρτίου 2016
11 Μαρτίου 2016

Επικοινωνήστε μαζί μας

Παπαπέτρου Γαβαλά 99 Μεσαμπελιές 
Ηράκλειο - Κρήτη

+30 694712 2881 
 pnoizois@live.com

 

Η τοποθεσία μας