Άρθρα Yoga

Ένας πραγματικός γιόγκι

Μερικές φορές οι άνθρωποι που ασκούν yoga asanas γίνονται υπερήφανοι για την ικανότητά τους να λυγίζουν και να στρίβουν το σώμα τους σε προχωριμένες στάσεις γιόγκα. Τους αρέσει να επιδεικνύουν την ικανότητά τους και μπορεί να είναι αρκετά ανταγωνιστικοί στην πρακτική τους. Αλλά αυτή η επιθυμία για αναγνώριση αποκαλύπτει ένα ταραγμένο μυαλό και μια αίσθηση ψεύτικης υπερηφάνειας- όχι τα σημάδια ενός πραγματικού yogi.

 

Μας αρέσει να αποκαλούμε τους εαυτούς μας γιόγκι και γιογκίνι ακολουθώντας μόδα.

Καταναλώνοντας ένα προϊόν που πωλείται όπως κάθε άλλο, εξυπηρετώντας έτσι την υπερηφάνεια και τη ματαιοδοξία μας ότι είμαστε κάτι διαφορετικό από τους άλλους.

Σε αυτό το υλιστικό κόσμο δάσκαλοι και μαθητές της yoga κόσμο ξεχνoύν ότι οι γραφές μιλούν για έναν ηθικό κώδικα και όχι μόνο για asana. Μόνο όταν ασκούμαστε καθημερινά μέσα σε αυτό τον ηθικό κώδικα και την πειθαρχία έχουμε το δικαίωμα να αποκαλούμε τους εαυτούς μας γιόγκι και γιογκίνι. Μόνο τότε είμαστε πραγματικά ελεύθεροι από τον πόνο και την οδύνη και είμαστε σε θέση να σεβαστούμε και να τιμήσουμε κάθε ανθρώπινο ον. Διαφορετικά μοιραζόμαστε τη δυστυχία μας με άλλους και προσβάλλουμε το πνεύμα της yoga. Ένας αληθινός γιόγκι είναι ευτυχισμένος μέσα στην απλότητά του και εργάζεται καθημερινά με την εκδήλωση του εγώ του, γιατί μόνο έτσι τιμά και σέβεται το πνεύμα μέσα του. Τον εσωτερικό Αληθινό Εαυτό.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν πολλά βήματα στο μονοπάτι της yoga, και πρέπει να κάνουμε το ταξίδι με ταπεινότητα, αν θέλουμε να επιτύχουμε διαρκή εσωτερική γαλήνη και αληθινή ευτυχία. Δεν έχει σημασία σε ποιό βήμα είμαστε ή αν θα πέσουν σε λάθη. Το πραγματικό θέμα είναι να συνεχίσουμε να είμαστε στο μονοπάτι, συνειδητοποιώντας τις αδυναμίες και τα ελαττώματα μας με αληθινή ταπεινοφροσύνη. Τα Yamas και Niyamas (ο ηθικός γιόγκικος κώδικας, είναι παγκόσμιος, καθώς τον συναντάμε σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις) δεν έπρεπε να ηθικολογούν ή να κάνουν κάποιον να αισθάνεται σαν αμαρτωλός, όταν δεν τα υπάκουσει, αλλά είναι εκεί για να βοηθήσουν στην αυτό- ανάπτυξη και υποστήριξουν κάποιον στην πορεία προς την αυτοπραγμάτωση.

Yoga Πνοή Ζωής

Το κέντρο μας λειτουργεί από το 2006 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός δίνοντας έμφαση στη σωματική και ψυχική υγεία, συμπεριλαμβανομένων μαθημάτων Hatha Yoga, Yoga Retreat στην Κρήτη - Ελλάδα και πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων yoga στην Κρήτη – Ελλάδα.

Τελευταία νέα

26 Απριλίου 2021
11 Μαρτίου 2016
11 Μαρτίου 2016

Επικοινωνήστε μαζί μας

Παπαπέτρου Γαβαλά 99 Μεσαμπελιές 
Ηράκλειο - Κρήτη

+30 694712 2881 
 pnoizois@live.com

 

Η τοποθεσία μας