Εκπαίδευσης Δασκάλων Γιόγκα Ηράκλειο Κρήτη (Gurukula Σύστημα )

Εκπαίδευση Δασκάλων Γιόγκα 200 ώρες Κρήτη – Ηράκλειο Σύστημα Gurukula

Teacher Training in Crete
Teacher Training in Crete
Teacher Training in Crete

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΓΙΟΓΚΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Υπάρχουν πολλά βιβλία που αναλύουν τις στάσεις yoga και πώς να μπείτε σε αυτές σωστά, αλλά η πρακτική της yoga θα πρέπει κατά προτίμηση να ξεκινήσει με εξειδικευμένο δάσκαλο yoga, δεδομένου ότι δεν συνιστάται να διδάξετε τον εαυτό σας.
Στη Δύση το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στις στάσεις του σώματος (Asana) που είναι της μόδας, και οι ασκούμενοι επιδιώκουν απλά να τονώσουν το σώμα τους και να εξασφαλίσουν γράμμωση.

Το προγραμμα εκπαιδευσης δασκάλων στο κέντρο «Πνοή ζωής», προσπαθεί να βάλει την πρακτική της yoga σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, στο οποίο οι μαθητές της yoga θα λάβουν μια ενσωματωμένη γνώση και κατανόηση του απώτερου στόχου της εκπαίδευσης της yoga που είναι η "πνευματική απελευθέρωση" και όχι να χαθεί ο πνευματικός στόχος εξ αιτίας της τεχνικής.

Διοργανώνουμε ένα πρόγραμμα κατάρτησης εκπαιδευτών 200 ωρών, το οποίο καλύπτει κάθε τομέα της Yoga. Δάσκαλοι που έχουν μια πολύ καλή γνώση της yoga δίνουν τον καλυτερο εαυτό τους για να εξηγήσουν τη σωστή θεωρία και πρακτική της yoga. Μόλις ολοκληρώσετε με επιτυχία αυτό το πρόγραμμα μαθημάτων, θα βιώσετε μια σημαντική μεταμορφωτική εμπειρία στη ζωή σας. Θα μάθετε πώς να αρχίσετε τη διδασκαλία με αυτοπεποίθηση, βοηθώντας άλλους να μάθουν για τη yoga, μέσα από τη δική σας μοναδική εμπειρία και οξυδέρκεια. Επίσης, είναι μια ευκαιρία να εντατικοποιήσετε τη δική σας πρακτική ή να βελτιώσετε την υγεία σας, αυξάνοντας το ποσοστό της γαλήνης και αρμονίας μέσα σας και να νιώσετε πραγματική ευτυχία.

Όσο περισσότερο γνωρίζει την φιλοσοφία της yoga ένας δάσκαλος, τόσο πιο επιτυχημένος , τόσο περισσότερη γνώση λαμβάνουν οι μαθητές του/της επάνω στις αρχές της yoga .Ο δάσκαλος δίνει όλες τις πληροφορίες που έχει πάνω σε asana, pranayama και διαλογισμό. Επίσης μεταφέρει το στόχο της yoga που είναι η μεταμόρφωση του σώματος αλλά και η αφύπνιση του πνεύματος του μαθητή.
Το Πνοή Ζωής Κέντρο Yoga είναι καταχωρισμένος οργανισμός από την Κυβέρνηση της Ελλάδας. Αυτό είναι ένα παγκόσμιας κλάσης ινστιτούτο κατάρτισης για τους μαθητές yoga και για εκείνους που θέλουν να υιοθετήσουν τη yoga ως επάγγελμα. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος Εκπαίδευσης Δασκάλων, το πιστοποιητικό που παρέχεται είναι από την Yoga Alliance.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ YOGA - ΚΡΗΤΗ - ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ:(Κρήτη – Ηράκλειο Gurukula Σύστημα)

Η προσωπική εκπαίδευση δασκάλων Γιόγκα των 200 ωρών ή σε μικρή τάξη 2-3 μαθητών είναι ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται στην Κρήτη (Ηράκλειο) σε ένα μικρό στούντιο γιόγκα. Εκεί έχετε την ευκαιρία να ζήσετε το παραδοσιακό στυλ διδασκαλίας της γιόγκα, ζώντας καθημερινά το σύστημα Gurukula. Ο ''Guru'' είναι ο δάσκαλος και ''Kula'' είναι σπίτι. Εργαστείτε, ζήστε και σπουδάστε με τον δάσκαλο ως μέλος της οικογένειας, βιώνοντας τις πρακτικές πτυχές της γιογκικής ζωής! Οι γιόγκις των Ιμαλαιων, συνήθιζαν ναλένε: "μια ουγγιά πρακτικής αξίζει τόνους θεωρίας". Ωστόσο, και τα δύο είναι απαραίτητα για να έχετε πλήρη κατανόηση της παράδοσης της γιόγκα. Το εκπαιδευτικό σύστημα 200 ώρες του '' Breath of Life'', διδάσκεται από την προσωπική εμπειρία των εκπαιδευτών του και σύμφωνα με τις διδασκαλίες που έχουν δοθεί από τους δασκάλους μας, τους γιόγκι των Ιμαλαιων. Η Μαρία σαν κύρια εκπαιδεύτρια, μεταφέρει με σεβασμό και αγάπη τη γιόγκικη παραδοσιακή γνώση. Η εμπειρία της στη γιόγκα προσφέρεται, ευγενικά προσαρμοσμένη στη δυτική κουλτούρα.

Η Μαρία έχει την εμπειρία να σας καθοδηγήσει απαλά στην πειθαρχία της γιόγκα, μέσα από ένα όμορφο πνευματικό ταξίδι, δίνοντάς σας όλα τα εργαλεία και τη μέθοδο για να μπορέσετε να μεταμορφώσετε τον εαυτό σας και να γίνετε ένας επιτυχημένος/η εκπαιδευτής/τρια γιόγκα έτοιμος/η να μοιραστεί την πολύτιμη γνώση με άλλους.

Προτείνουμε να κλείσετε την πτήση σας στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Teacher Training in Crete
Teacher Training in Crete - chania
Teacher Training in Crete
Teacher Training in Crete
Teacher Training in Crete
Teacher Training in Crete

Πακέτο δασκάλων

Εκπαίδευση Δασκάλων Γιόγκα 200 ώρες Κρήτη – Ηράκλειο Σύστημα Gurukula


Ιούνιος 2021 (5 Ιουνίου – 2 Ιουλίου)

Ιούλιος (17 Ιουλίου – 12 Αυγούστου)

Σεπτέμβριος 2021 (20 Σεπτεμβρίου – 16 Οκτωβρίου)

 • 08:00 - 08:30 Καθαρισμός

 • 07:30 - 09:00 Διαλογισμός

 • 09:00 -10:30 Πρακτική γιόγκα

 • 10:30 - 11:30 Ώρα πρωινού

 • 11:30 -12:30 Ανατομία- Φιλοσοφία

 • 12:30 -14:00 Μαθημα ευθυγράμμισης

 • 14:00 – 15:00 Ώρα γεύματος

 • 15:00 – 18:00 Ελεύθερος χρόνος

 • 18:00 – 18:30 Ψαλμοί και Διαλογισμός

 • 18:30 – 20:00 Πρακτική γιόγκα

Οι Κυριακές είναι ελεύθερες ημέρες.

 • Το πρόγραμμα καλύπτει όλες τις απαιτήσεις της Yoga Alliance και περιλαμβάνει επίσης μια εξαιρετική μελέτη τεχνικών και πρακτικών γιόγκα
 • Βασική θεωρία και πρακτική ασάνων (50 ενότητες)
 • Ασκησεις προθερμανσης της σειρας pawanmuktasana
 • Τεχνικές Πραναγιάμα
 • Τεχνικές καθαρισμού
 • Εισαγωγή στο διαλογισμό
 • Βασική θεωρία της ανατομίας
 • Μεθοδολογία και τέχνη της ασφαλούς διδασκαλίας
 • Γιογκικη ψυχολογία
 • Γιογκική φιλοσοφία
 • Οι ψαλμοι και η σημασία των μάντρα
 • Γιόγκα και αυτογνωσία
 • Η πρακτική της Κάρμα γιόγκα
 • Επιπλέον σημειώσεις και εξηγήσεις για την αλήθεια και τη σωστή κατανόηση στη γιόγκα

ΣΧΕΔΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Εκπαίδευση Δασκάλων Γιόγκα 200 ώρες Κρήτη – Ηράκλειο Σύστημα Gurukula

Κόστος: 2.200 ευρώ

Για την διαμονή: Σας προτείνουμε να ενοικιάσετε ένα μικρό διαμέρισμα για ένα άτομο, κοντά στο στούντιο της γιόγκα.
Οι τιμές αρχίζουν από 350 ευρώ τον μήνα. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε στην έρευνα ή να το κάνετε
μόνοι σας.

Συμπεριλαμβάνεται στην τιμή:

 1. 2 χορτοφαγικά γεύματα. (Πρωινό – δεκατιανό και ένα γεύμα)
 2. Βιβλία και ύλη διδασκαλίας
 3. Θεωρητικά και πρακτικά μαθήματαΘεωρητικά και πρακτικά μαθήματα
 4. Εξοπλισμό εκπαίδευσης
 5. Ελεύθερο wifi
 6. Εξετάσεις
 7. Πιστοποιητικό εγκεκριμένο από τον φορέα της Yoga Alliance USA

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ / ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ:

 • Ποδηλασία και πεζοπορία.
 • Κολύμπι στη θάλασσα.
 • Επισκεψη στο Παλάτι της Κνωσσού.
 • Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου και το κέντρο της πόλης.
 • Το ενυδρείο Κρήτης βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.
 • Μουσικά φεστιβάλ διαδραματίζονται όλο το καλοκαίρι με τοπική παραδοσιακή μουσική καθώς και μουσικές από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Η προκαταβολή των 600 €,(τα οποία δεν επιστρέφονται), είναι απαραίτητη για την κράτησή σας. Η αποπληρωμή θα πρεπει να γίνει μια βδομάδα πρίν την έναρξη του προγράμματος εκπαίδευσης δασκάλων yoga ή κατά την αφιξή σας στο κέντρο. Θα βρείτε τον τραπεζικό λογαριασμό για την κατάθεση στην σελίδα «επικοινωνήστε μαζί μας».

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτό το retreat μπορείτε να περάσετε την κατάθεσή σας στο επόμενο retreat.
Σε περίπτωση που κάποιος μαθητης αποχωρήσει από το πρόγραμμα για προσωπικό λόγο, το κέντρο μας «Πνοή Ζωής» δεν υποχρεούται να επιστρέψει την προκαταβολή.
Εάν η ακύρωση γίνει από το κέντρο μας «Πνοή Ζωής» η προκαταβολή θα επιστραφεί πλήρως.

Το κεντρο “Πνοη Ζωης” διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει το πρόγραμμα ανά πάσα στιγμή αν δεν επιτευχθεί ο ελάχιστος αριθμός των συμμετεχόντων ή εάν κάποιο έκτακτο σημαντικό περιστατικό συμβεί που είναι περα από τον έλεγχό μας και προηγείται της έναρξης του προγράμματός Σε αυτήν την περίπτωση, κάθε ποσό που καταβάλλεται από τον μαθητή θα επιστραφεί στο ακέραιο.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

ΟΡΟΙ & ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Σαν εκπαιδευτικό κέντρο έχουμε όρια και κριτήρια που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένους όρους και κανονισμούς. Όλοι οι μαθητές καλούνται να ακολουθούν τους όρους και τους κανονισμούς μας κατά τη διάρκεια του
προγράμματος!

1. Κάθε μαθητής καλείται να συμπληρώσει τις τυπικες διαδικασιες εγγραφής και να υποβάλει τις απαιτούμενες πληροφορίες καθως και να εξωφλει τα διδακτρα πριν την εναρξη του προγραμματος.

2. Η κράτηση θεσης σε όλα μας τα προγραμματα είναι δυνατή αφού καταθέσετε το 50% της συνολικής τιμής κάθε σεμιναρίου ή άλλου προγράμματος.

3. Το υπόλοιπο πρέπει να εξοφληθεί ένα μήνα πριν την άφιξή σας

4. Η πληρωμή πρέπει να γίνει σε ευρώ.

5. Η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτο το προγραμμα, μπορείτε να περάσετε την κατάθεσή σας στο επόμενο πρόγραμμα γιόγκα.

6. Οι συμμετέχοντες του προγραμματος εκπαιδευσης δασκαλων θα πρέπει να έχουν καλή σωματική και ψυχική υγεία. (Μόνο για το εκπαιδευτικο)

7. Θα πρέπει επισης να έχουν προηγούμενη εμπειρία στην πρακτική της γιόγκα και συστατικη επιστολη από τον δάσκαλο τους στη γιόγκα. (Μόνο για το εκπαιδευτικο).

8. Οι μαθητές που έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα τραυματισμού ή υγείας πριν από την κράτησή σας, σας προτείνουμε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον κύριο σύμβουλο του κέντρου γιόγκα "Breath of Life". Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το ιστορικό της υγείας σας και την διαγνωση/συσταση του γιατρού σας, για να σας προσφέρουμε τη φροντίδα και τη θεραπεία που είναι η καλύτερη για εσάς.
9. Οι μαθητές πρέπει να είναι άνω των 18 ετών.
10. Το μάθημα θα διεξαχθεί και στις δύο γλώσσες Αγγλικά και Ελληνικά.
11. Ο μαθητής θα πρέπει να είναι πρόθυμος να ακολουθήσει τους κανόνες των Yama (κοινωνικοί κανόνες) και Niyama (προσωπικός κώδικας και συμπεριφορές), που καθορίζονται από τον Maharishi Pantajali (Μόνο για το εκπαιδευτικο)
12. Κάθε μαθητής πρέπει να ακολουθεί αυστηρά τον κώδικα ένδυσης σύμφωνα με τις οδηγίες. (Μόνο για το εκπαιδευτικο)

13. Φέρτε μαζί σας μόνο τα κατάλληλα ρούχα για το μαθημα της γιόγκα, απλά και άνετα, χωρίς υπερβολές (επιτρέπονται άνετα χαλαρά ρούχα - όχι μπικίνι, σορτς ή μπουστακια στην τάξη).

14. Κάθε ερώτηση που γινεται από τους μαθητές της τάξης πρέπει να σχετίζεται μόνο με το προγραμμα.

15. Οι γυναίκες μαθητριες καλούνται να ενημερώσουν πότε έχουν την μηνιαία τους περίοδο, καθώς είναι προτιμότερο να μην εκτελούνται συγκεκριμένες ασκησεις γιόγκα κατά τη διάρκεια της περιόδου, όπως η στηριξη στους ώμους, η στο κεφαλι, η Viparitakarani και η kapalabhati, η Uddiyan bandha κλπ.

16. Όλοι οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να έρχονται στην τάξη τουλάχιστον 5 λεπτά πριν την εναρξη του προγράμματος.

17. Όλοι οι μαθητές του εκπαιδευτικου προγραμματος δασκαλων γιογκα καλούνται να μην συμμετάσχουν σε άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα ή χόμπι κατά τη διάρκεια της εκπαιδευσης τους στο κέντρο γιόγκα ''Πνοή Ζωης'' στην Κρήτη. (Μονο για το εκπαιδευτικο).

18. Κάθε μαθητής καλείται να ακολουθήσει αυστηρά τους κανόνες διατροφής και διαβίωσης, όπως δηλώνει το κέντρο γιογκα ''Πνοη Ζωης'' στην Κρήτη. Αυτό είναι για την ευεξία του μαθητή. (Μονο για το εκπαιδευτικο).

19. Μην τρώτε πικάντικα, μη χορτοφαγικα γευματα έκτος κεντρου, καθώς αυτό αυστηρά δεν επιτρέπεται στο κέντρο γιόγκα, κατά τη διάρκεια του εκαπιδευτικου προγραμματος. Οι μαθητές του εκπαιδευτικου θα πρέπει να έχουν μόνο Sattvik φαγητό (Μονο για το εκπαιδευτικο).

20. Όλοι οι μαθητές πρέπει να ακολουθήσουν την πειθαρχία της Διεύθυνσης του κέντρου γιόγκα ''Πνοη Ζωης''. Οποιαδήποτε κακή συμπεριφορά απεναντι σε άλλους μαθητές ή εκπαιδευτικούς θα θεωρηθεί αυστηρά ως παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας του ιδρύματος (Μονο για το εκπαιδευτικο).

21. Η αποτελεσματικότητα της πορείας ή της προόδου των μαθητών βασίζεται στη φυσική και πνευματική ικανότητα, καθώς και στο βιοτικό επίπεδο των σπουδαστών στις οποίες ζουν και ακολουθούν: εξ ου και οι μαθητές πρέπει να είναι πλήρως αφοσιωμένοι και να τηρούν όλους τους κανόνες και τις πειθαρχιες του γιόγκικου μονοπατιου (Μονο για το εκπαιδευτικο).

22. Κάθε βοήθεια που χρειάζονται οι σπουδαστές θα δοθεί με κάθε δυνατό τρόπο

23. Δεν επιτρέπονται επιπλέον δραστηριότητες στην τάξη. Για προσωπική συζήτηση και θέματα που δεν σχετίζονται με το μάθημα γιόγκα, οι μαθητές θα έχουν ελεύθερο χρόνο εκτος προγραμματος.

24. Τα μαθήματα εκπαιδευσης δασκαλων αλλα και ολα τα προγραμματα του Κεντρου Γιογκα ''Πνοη Ζωης''πραγματοποιούνται από ελάχιστους συμμετέχοντες 8 έως 20 μαθητές.

25. Το Κέντρο της Γιογκα ''Πνοη Ζωης'' διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει το προγραμμα ανά πάσα στιγμή αν δεν επιτευχθεί ο ελάχιστος αριθμός των συμμετεχόντων ή εάν προκύψει κάποιο σημαντικό περιστατικό εκτος έλεγχου μας, που μπορει να συμβει πριν την έναρξη του προγραμματος. Σε αυτή την περίπτωση είτε οι μαθητές μπορούν να κρατήσουν την κατάθεσή τους για την επόμενο επιβεβαιωμένο προγραμμα μας, είτε οποιοδήποτε ποσό που εχει καταβληθει από τον μαθητή θα επιστραφεί στο ακέραιο.

Το Κέντρο Γιόγκα ''Πνοη Ζωης'' σας ευχαριστεί για τη συνεργασία σας σχετικα με τους παραπάνω κανονες και κανονισμούς.

Yoga Πνοή Ζωής

Το κέντρο μας λειτουργεί από το 2006 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός δίνοντας έμφαση στη σωματική και ψυχική υγεία, συμπεριλαμβανομένων μαθημάτων Hatha Yoga, Yoga Retreat στην Κρήτη - Ελλάδα και πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων yoga στην Κρήτη – Ελλάδα.

Τελευταία νέα

26 Απριλίου 2021
11 Μαρτίου 2016
11 Μαρτίου 2016

Επικοινωνήστε μαζί μας

Παπαπέτρου Γαβαλά 99 Μεσαμπελιές 
Ηράκλειο - Κρήτη

+30 694712 2881 
 pnoizois@live.com

 

Η τοποθεσία μας