Άρθρα Yoga

Μερικές φορές οι άνθρωποι που ασκούν yoga asanas γίνονται υπερήφανοι για την ικανότητά τους να λυγίζουν και να στρίβουν το σώμα τους σε προχωριμένες στάσεις γιόγκα. Τους αρέσει να επιδεικνύουν την ικανότητά τους και μπορεί να είναι αρκετά ανταγωνιστικοί στην πρακτική τους. Αλλά αυτή η επιθυμία για αναγνώριση αποκαλύπτει ένα ταραγμένο μυαλό και μια αίσθηση ψεύτικης υπερηφάνειας- όχι τα σημάδια ενός πραγματικού yogi.

1. Ahimsa - Μη βία.

Μη βία στη σκέψη, στη λέξη, και στην πράξη είναι η ύψιστη προτεραιότητα για έναν yogi. Η ηρεμία είναι το κλειδί για έναν καλύτερο κόσμο και βασίζεται στην ιδέα ότι όλη η ζωή είναι ιερή. Ο φόβος, η αδυναμία, η άγνοια, και τα βάσανα είναι τα αίτια της βίας. Ένας yogi το καταλαβαίνει αυτό και αισθάνεται συμπόνια για αυτούς που είναι βίαιοι, προσπαθώντας να κάνει το καλύτερό του/της για την εξάλειψη τη ρίζα της βίας με αγάπη.

Yoga is India’s greatest gift to the world...

Krishnamacharya

history of yogaΗ ανάπτυξη της yoga μπορεί να αναχθεί σε πάνω από 5000 χρόνια πριν, αλλά ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι η yoga μπορεί να είναι μέχρι και 10.000 ετών. Η μακρά και πλούσια ιστορία της yoga ξεκινά από Ινδό-Sarasvati πολιτισμό στη Βόρεια Ινδία πάνω από 5.000 χρόνια πριν. Η λέξη «yoga» αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο αρχαιότερο ιερό κείμενο, το Rig Veda.

 

ravdosasklhpeioyΕίναι ενδιαφέρον να δούμε τη σχέση μεταξύ της γιόγκικου συμβολισμού της koudalini και του αρχαίου ελληνικού μύθου του Ασκληπιού. Σε ταντρικά κείμενα η koudalini εκλαμβάνεται ως η αρχέγονη δύναμη ή ενέργεια που απεικονίζεται ως ένα φίδι που κοιμάται στο mooladhara (βάση) chakra. To φίδι ήταν πάντα ένα σύμβολο αποτελεσματικής συνείδησης.

 agalma 2  ierapetra yoga status  agalma1

Στάσεις της γιόγκα έχουν αναγνωριστεί σε αγάλματα που έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή της Ιεράπετρας και σε άλλα μέρη της Κρήτης και χρονολογούνται μεταξύ 4000 - 3000 π.Χ.

 

Βέβαια, από μόνα τους αυτά τα ευρήματα δεν είναι αρκετή απόδειξη για να επιβεβαιώσουν μια τέτοια σχέση, αν δεν υπήρχε μια άλλη πολύ σοβαρή ένδειξη και αυτή είναι η ίδια η λέξη yoga.

Yoga Πνοή Ζωής

Το κέντρο μας λειτουργεί από το 2006 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός δίνοντας έμφαση στη σωματική και ψυχική υγεία, συμπεριλαμβανομένων μαθημάτων Hatha Yoga, Yoga Retreat στην Κρήτη - Ελλάδα και πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων yoga στην Κρήτη – Ελλάδα.

Τελευταία νέα

26 Απριλίου 2021
11 Μαρτίου 2016
11 Μαρτίου 2016

Επικοινωνήστε μαζί μας

Παπαπέτρου Γαβαλά 99 Μεσαμπελιές 
Ηράκλειο - Κρήτη

+30 694712 2881 
 pnoizois@live.com

 

Η τοποθεσία μας