Tμήματα Yoga

Yoga Vinyasa Γιόγκα με ροή

Η Γιόγκα Vinyasa είναι μια προσέγγιση στην γιόγκα όπου μετακινείστε από τη μία στάση απευθείας στην επόμενη. Υπάρχει μια ροή σε μια συνεδρία γιόγκα Vinyasa, αν και οι συγκεκριμένες πόζες και ο ρυθμός της ροής ποικίλλουν από τον έναν εκπαιδευτή στον άλλο. Αυτή η μετάβαση συντονίζεται με την αναπνοή σας και η αναπνοή κινεί κυριολεκτικά το σώμα σας.

 

Υin Yoga

H Yin Γιόγκα είναι ένα στυλ γιόγκα με στάσεις / asanas που εκτελούνται σε αργό ρυθμό. Στη Yin Yoga δίνεται έμφαση στη διατήρηση των asanas για αρκετή ώρα, με συνοδεία ήχων και mantras. Το μάθημα περιλαμβάνει συχνά αναπνευστικές τεχνικές, καθώς και πρακτικές διαλογισμού και χαλάρωσης.

Χρησιμοποιούνται βοηθήματα, όπως μαξιλάριατουβλάκιαbolsters, προκειμένου να αποφεύγεται η μυϊκή ένταση και να χαλαρώνει τελείως το νευρικό  σύστημα.

Η Yin Yoga επιδρά στους συνδετικούς ιστούς της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων των ισχίων, όπου συσσωρεύεται η συναισθηματική και σωματική ένταση. Αναπτύσσει την ευλυγισία των περιοχών αυτών, απελευθερώνοντας τις εντάσεις και εξισορροπώντας το νευρικό σύστημα.

Σε σωματικό επίπεδο, αποκαθιστά και αυξάνει την φυσική κινητικότητα των αρθρώσεων, των περιοχών της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και των ποδιών.

Σε ενεργειακό επίπεδο, ξεμπλοκάρει τα ενεργειακά κανάλια του σώματος, επιτυγχάνοντας την ελεύθερη ροή της ενέργειας.

O αργός της ρυθμός μας δίνει τη δυνατότητα να συνδεόμαστε περισσότερο με την αναπνοή και το νου μας. Έτσι ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον εαυτό μας και τις συνήθειές μας, αποκτάμε μεγαλύτερη αυτογνωσία και νιώθουμε ευεξία και βαθιά χαλάρωση.

Η Yin yoga είναι κατάλληλη για ανθρώπους όλων των ηλικιών.

 

Η Hatha Yoga: προέρχεται από τις σανσκριτικές λέξεις «Ha» που σημαίνει ήλιος και το "Tha» που σημαίνει φεγγάρι. To "Ha" αντιπροσωπεύει την ενέργεια του ήλιου στο σύμπαν και αντιστοιχεί στη σωματική ενέργεια στον άνθρωπο. To «Tha» αντιπροσωπεύει τη σεληνιακή ενέργεια στο σύμπαν και αντιστοιχεί στη διανοητική-συναισθηματική ενέργεια στον άνθρωπο. Ο σκοπός της Hatha Yoga είναι να εξισορροπήσει αυτές τις δύο δράσεις, για ευεξία και ήρεμο μυαλό. Η Hatha Yoga ασκεί το σώμα, βελτιώνει την αναπνοή και βοηθά στη συγκέντρωση.

 Εγκυμοσύνη σημαίνει αγάπη!

Σε αυτή την περίοδο της ζωής μιας γυναίκας, η αγάπη συμβάλλει θετικά στη διαδικασία δημιουργίας νέας ζωής.
Όταν μια μητέρα φροντίζει και δίνει αγάπη στον εαυτό της, κατά συνέπεια, δίνει αγάπη και στο μωρό της.
Η γιόγκα βοηθά τη μητέρα να αποδεχθεί και να διαχειριστεί τις αλλαγές που έρχονται μετά την εγκυμοσύνη σε σωματικό, ψυχολογικό, ορμονικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Καθώς η πραγματικότητα γίνεται όλο και πιο σκληρή, οι άνθρωποι αρχίζουν να ψάχνουν για το πραγματικό νόημα της ζωής. Η ψυχή προσπαθεί να βρει ειρήνη και αρμονία και να δημιουργήσει ενότητα με τους άλλους. Ο εαυτός μας γνωρίζει διαισθητικά ότι η πραγματική σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους ανθρώπους είναι ο μόνος μετασχηματισμός που χρειάζεται ο κόσμος.

Yoga Πνοή Ζωής

Το κέντρο μας λειτουργεί από το 2006 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός δίνοντας έμφαση στη σωματική και ψυχική υγεία, συμπεριλαμβανομένων μαθημάτων Hatha Yoga, Yoga Retreat στην Κρήτη - Ελλάδα και πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων yoga στην Κρήτη – Ελλάδα.

Τελευταία νέα

26 Απριλίου 2021
11 Μαρτίου 2016
11 Μαρτίου 2016

Επικοινωνήστε μαζί μας

Παπαπέτρου Γαβαλά 99 Μεσαμπελιές 
Ηράκλειο - Κρήτη

+30 694712 2881 
 pnoizois@live.com

 

Η τοποθεσία μας