Διαλογισμός

meditation yoga

Καθώς η πραγματικότητα γίνεται όλο και πιο σκληρή, οι άνθρωποι αρχίζουν να ψάχνουν για το πραγματικό νόημα της ζωής. Η ψυχή προσπαθεί να βρει ειρήνη και αρμονία και να δημιουργήσει ενότητα με τους άλλους. Ο εαυτός μας γνωρίζει διαισθητικά ότι η πραγματική σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους ανθρώπους είναι ο μόνος μετασχηματισμός που χρειάζεται ο κόσμος.

To μυαλό μας μερικές φορές δημιουργεί εμπόδια σε αυτό τον μετασχηματισμό παρέχοντας αρνητικές ή άχρηστες σκέψεις. Ο διαλογισμός μας βοηθά να απελευθερώσουμε το μυαλό από τα βάρη και τους περιορισμούς του.
Όταν οι μαθητές της yoga είναι έτοιμοι να αναζητήσουν μια βαθύτερη επαφή με τον εσωτερικό εαυτό τους, η τεχνική του διαλογισμού τους καθοδηγεί βήμα προς βήμα στο μυστικό μονοπάτι της ανθρώπινης ύπαρξης βοηθώντας την ψυχή να φτάσει στην απελευθέρωση. Το σιωπηλό μονοπάτι της αυτογνωσίας αποκαλύπτει την αλήθεια και την πραγματική ομορφιά της ζωής παρέχοντας ευτυχία και ευδαιμονία σε αυτούς που το αναζητούν. Όταν το μυαλό σταματά, συμβαίνει ο διαλογισμός. Δεν είναι κάτι έξω από το μυαλό, είναι μάλλον κάτι πέρα από το μυαλό. Όταν το φως λάμπει με μοναδική εστίαση στο αντικείμενο, απαλλαγμένο από το κάθε τι, αυτό είναι έκσταση / αυτοπραγμάτωση.

Η πηγή του Διαλογισμού
1. Καθαρισμός (του σώματος - των συναισθημάτων και του μυαλού)
2. Η σωστή στάση
3. Βαθιά αναπνοή
4. Αποφασιστικότητα

Ο Arjuna ρώτησε: «Αλλά το μυαλό είναι τόσο ανήσυχο και συνεχώς μεταβαλλόμενο, πώς είναι δυνατόν πραγματικά να σταματήσεις το μυαλό και να το κρατήσει ήρεμο; Συχνά είναι περισσότερο από ανήσυχο, είναι ταραχώδες και πολύ επίμονο. Να το ελέγξεις φαίνεται τόσο πολύ δύσκολο, όσο να προσπαθείς να δαμάσεις τον άνεμο». Ο Krishna απάντησε: «Το μυαλό είναι ανήσυχο και πολύ δύσκολο να το εκπαιδεύσεις. Με συνεχής και αφοσιωμένη πρακτική, μη-προσκόλληση και σταθερή πίστη, μπορεί να γίνει. Είναι δύσκολο, αλλά είναι δυνατόν. Για όσους δεν μπορούν να υπερνικήσουν το εγώ τους και να ελέγξουν το μυαλό τους, η αυτογνωσία της yoga είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Αλλά αν επιμείνεις με την πρακτική σου και με τη μη-προσκόλληση, το δύστροπο μυαλό θα ηρεμήσει και εσυ θα φτάσεις στην κατάσταση της κατανόησης του εαυτού. Αυτό είναι Yoga».

Yoga Πνοή Ζωής

Το κέντρο μας λειτουργεί από το 2006 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός δίνοντας έμφαση στη σωματική και ψυχική υγεία, συμπεριλαμβανομένων μαθημάτων Hatha Yoga, Yoga Retreat στην Κρήτη - Ελλάδα και πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων yoga στην Κρήτη – Ελλάδα.

Τελευταία νέα

11 Μαρτίου 2016
11 Μαρτίου 2016
11 Μαρτίου 2016

Επικοινωνήστε μαζί μας

+30 2810 381420
+30 694712 2881
Αγίου Αλεξάνδρου 51,Καρτερός Ηρακλείου
pnoizois@live.com

 

Η τοποθεσία μας